Opstarten

Biskop Steen Skovsgaard, Lolland-Falsters Stift, er ophavsmand til ideen om at tilbyde retræter til erhvervslivet. Sammen med godsejer Jon Krabbe fik han i 2008 nedsat en initiativgruppe med henblik på at etablere et refugium i Lolland-Falsters Stift. I 2011 blev den erhvervsdrivende fond Vennerslund Refugium stiftet, da der dengang var planer om at etablere refugiet på Vennerslund gods. Da denne plan blev opgivet, tog fonden i 2012 navneforandring til Refugiet Lolland-Falster. E

 

Refugiet Lolland-Falsters bestyrelse

Marianne Gaarden, biskop  (formand)
Jon Krabbe, godsejer 
Aksel Føns Johnson
Helle Samson
Ebbe Frahm
Matin Skibsted
Christel Lüttichau
Anne Reiter, domprovst

Tilknyttet

Elizabeth Knox-Seith, pilgrimspræst 
Louise Buhl Skjold, bestyrer

Sekretariatsbistand

Lolland-Falsters Stift
Østre Allé 2, 4800 Nykøbing F
Tlf.: 54 85 02 11 / mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 Bestyrelsesmedlemmers baggrund og motiv til at engagere sig i refugiet

Biskop Steen Skovsgaard, refugiets formand:

steen skovsgaardCand. theol. 1978, sognepræst i Gellerup 1979-2005, provst 1997-2005, biskop i Lolland-Falsters Stift 2005. Jeg var på min første retræte i 1976 og har deltaget i flere økumeniske retræter. Jeg betragter bøn som en afgørende drivkraft for kristenlivet.

Jeg er i bestyrelsen, fordi jeg tror på, at der er brug for et refugium - ikke mindst for ledere i det private og offentlige erhvervsliv. Min vision for refugiet Lolland-Falster er, at det skal være et sted, hvor der på et folkekirkeligt grundlag skal tilbydes kurser og retræter for de mange, som ellers kan fristes til at "gå over åen efter vand". Vi har i den kristne tradition så store kilder at øse af, at det bare gælder om at grave dem fri. Det håber jeg, dette refugium kan yde sit bidrag til.

 

 

 Joomla templates by a4joomla