Derfor skal du vælge produkter fra Dansk Landbrug

Hvor køber du dit kød fra, når du vælger det nede fra køledisken? Husker du at lægge mærke til, at der skal stå ”det rigtige” på pakken? Der er mange, der har tendens til bare at vælge det, der lige er billigst. Det kan jo også være lokkende, for så har man råd til at lægge andre ting i indkøbskurven. Det er dog ikke helt ligegyldigt, at du husker at kigge efter, at det er fra dansk landbrug.

Dansk landbrug er bedre for miljøet

Hvis man køber kød, der ikke kommer fra Danmark, så skal det fragtes rigtig langt. Det betyder, at det er en hårdere belastning for klimaet, fordi det udleder meget C0-2. Som du måske ved, så er især oksekød allerede en stor synder, når det kommer til klimabevidste valg. Derfor skal man ikke gøre det værre ved også at vælge noget, som skal fragtes langt. Hvis man virkelig vil gøre noget godt for miljøet, så er det selvfølgelig bedre, at man helt lader vær med at spise kød. Det er bare en ret stor beslutning, som ikke lige sker fra den ene dag til den anden. Det er heller ikke sikkert, at det nogensinde sker, for kød er jo også virkelig lækkert. Og så er det desuden en god kilde til protein.

Vid hvor dit kød kommer fra

Når du skal vælge dit kød, er det så ikke også meget rart, at man faktisk ved, hvor det kommer fra? Du ved ikke, hvordan forholdene for kødproduktionen er i f.eks. Polen, så har du virkelig lyst til at købe kød derfra? Vi har en tiltro til, at de danske landmænd behandler deres dyr ordenligt i den danske industri, og derfor er det også rarere at købe kød, der er produceret her i landet.

danskere

Dansk landbrug sælger til udlandet

Det er ikke kun i Danmark, at vi er stolte af vores kødproduktion. Der er også mange, der taler om den i udlandet. Vi transporterer f.eks. virkelig mange svin til Italien, fordi de gerne vil betale en masse penge for de grise, vi producerer i Danmark. Disse kan nemlig vokse sig store meget hurtigt, og det betyder, at det er en bedre forretning. Jo mindre tid man skal holde dem i live – jo før man kan få dem ned i køledisken og tjene nogle penge på dem.

Hvad med økologi?

Hvis du gerne virkelig vil gøre noget godt for dyrene, så kan du også vælge at købe økologisk. Her ved man, at dyrene har haft nogle bedre forhold, og man støtter derfor en anden form for produktion, når man køber dette kød. Det er måske også meget rart at tænke på, at dyret kun har fået økologisk mad og ikke et eller andet, der er tilsat en masse. Det er naturligvis dyrere at købe økologisk, så er det jo også lige noget, man skal overveje, om man har økonomien til. Dog skal du tænke på, at de økologiske varer kommer til at være billigere, hvis der er flere, der køber dem.