Derfor er en trappestige nærmest uundværlig 

Det er efterhånden i de færreste hjem, hvor der ikke er en trappestige. Men hvis du er én af dem, der endnu ikke har sådan en stige, så bør du måske overveje at anskaffe dig en. 

For en sådan stige er et nærmest uundværligt redskab i ethvert hjem. 

Stigen er kendetegnet ved at bestå af to sider. På den ene side er der trin, og den anden side klappes ud for at øge stabiliteten. På toppen er stigen som regel udstyret med en platform, som er god og stabil at stå på, når du eksempelvis skal nå noget på øverste hylde, male loftet, skifte en pære i en lampe eller måske noget helt fjerde. 

En praktisk løsning 

Ud over den åbenlyse fordel ved at have en trappestige, som kan bruges, når noget skal ordnes i en højde, der er uden for normal rækkevidde, så er denne slags stige også meget praktisk af andre årsager. 

Det fede ved stigen er nemlig, at den let kan klappes sammen, når den skal flyttes fra sted til sted. På samme tid fylder den heller ikke så meget, når den skal opbevares. Du kan bare klappe den sammen og stille den i et skab, i et skur eller eventuelt på loftet, og så er den let gemt væk, når du ikke skal bruge den. 

Og så behøver trappestiger faktisk heller ikke at være voldsomt store. Du kan nemlig sagtens anskaffe dig en lille trappestige og stadig nyde godt af de mange fordele, som følger med stigen. 

Hvor høj skal en trappestige som minimum være? 

Selvom der findes mange små trappestiger, så er det klart, at den selvfølgelig skal have en vis højde for at være nyttig i dit hjem. 

En god idé er derfor lige at gribe en tommestok og for eksempel måle, hvor højt der er til loftet, hvis du skal bruge den indendørs eller for eksempel at måle, hvor højt der er til tagrenden på dit hus, hvis du skal bruge den udendørs. 

Med andre ord er det bare en god idé lige at måle højden fra jorden og til det emne, du ønsker at bruge en trappestige til, og derefter vælge en stige ud fra den højde, du har brug for. Så er du også sikker på, at stigen opfylder dine behov. 

Kan bruges til mange forskellige formål 

Du kan bruge en trappestige til uendeligt mange ting, og du kan nærmest betragte stigen som en slags universalstige, der kan bruges til alt. 

Derfor er det også svært at forestille sig et hjem, hvor en trappestige ikke vil være nyttig at have til forskellige opgaver og praktiske gøremål. 

Det fede ved sådan en stige er også, at det er en utrolig solid stige, der ikke bare sådan lige flytter sig. Med fødderne plantet på platformen i toppen, kan du derfor let arbejde med begge hænder, uden at skulle være bekymret for at skvatte eller glide.