Giv dit barn de bedste forudsætninger for et veludviklet sprog med Bablarna

Ligesom med alt andet lærer et barn at tale ved at iagttage voksne og lege sig frem. Derfor er det også en god idé med noget legetøj, når virker sprogstimulerende. Med Bablarna legetøjet har du mulighed for at lege med dit barn på en sjov måde, der udvikler sproget.

Bablarna er nemlig en række figurer, der fungerer som lyddukker. Når dit barn derfor leger med figurerne, vil han eller hun udvikle sine sproglyde, sin sprogmelodi samt lære om begreber og grammatik. Derfor er det også et sublimt legetøj at tilføje til legekassen derhjemme.

Teorien bag figurerne

Figurerne er blevet udviklet i samarbejde med Iréne Johansson. Johansson har grundlagt en form for sprogtræning, der kaldes for Karlstadmodellen. Det er en sprogmodel, der har vundet større og større indpas siden dens etablering i 1970’erne.

I dag anvendes sprogmodellen flittigt af flere forskellige talepædagoger og lignede fagfolk. Derfor er det også en model, du som forælder trygt kan læne dig op ad.

Legetøj til alle aldre

Karlstadmodellen er ikke afgrænset til en specifik aldersgruppe. Modellen beror nemlig på et princip om, at alle kan både lære sprog og udvikle dette gennem samarbejde med sine medmennesker.

Når det gælder børn, er leg også en stor del af Karlstadmodellen. Derfor finder du også en masse forskelligt legetøj, der passer til forskellige aldersgrupper. Det er nemlig vigtigt, at barnet har det sjovt, når det lærer sprog. På den måde er det altid en god oplevelse, og barnet vil i øvrigt også lære hurtigere.

Sådan kan Bablarna hjælpe med sprogudviklingen

Bablarna figurerne har navne, der er såkaldte fonologisk minimale par. Derfor vil barnet under leg med figurerne blive bedre til at skelne mellem blandt andet a og o samt b og d.

Du kan anvende Bablarna figurerne til alle slags børn, da de hjælper med at udvikle sproget på en sjov måde. Ligesådan er legetøjet også en god idé, hvis dit barn har en forsinket sprogudvikling, neurologiske vanskeligheder eller særlige behov.

Flere forskellige typer legetøj

Når du gerne vil købe Bablarna legetøj til dit barn, har du mulighed for at vælge blandt flere forskellige typer legetøj. Blandt andet kan du vælge mellem:

  • Plastikfigurer
  • Plysdyr
  • Bøger
  • Vendespil

Samt meget andet. Derfor er du bestemt ikke fastlåst til én type legetøj. I stedet har du mulighed for at købe den type legetøj, du ved, vil falde i god jord hos dit barn.

Bestil nemt legetøjet hjem fra internettet

Hvis du gerne vil købe noget Babblarna legetøj til dit barn, behøves du ikke tage ind i en legetøjsbutik og gennemgå hele sortimentet. I stedet kan du blot gå online. Her kan du nemt og hurtigt finde netop det legetøj, som du leder efter.

Legetøjet vil herefter blive sendt hjem til dig med posten. På den måde skal du foretage dig et absolut minimum, når du gerne vil have sprogstimulerende legetøj til dit barn.