Sådan vælger du de rette sko til dine børn

Står du og skal købe nye sko til dit barn, men er i tvivl om, hvilke du skal vælge for, at det er de helt rette for lige netop dit barn? Der findes et have af børnesko derude, men vi forældre skal vælge fodtøj vores børn, ønsker de fleste af os ikke at gå på kompromis med kvaliteten. Læs med herunder og bliv klogere på, hvordan du vælger de rette sko til dine børn.

Fodtøj til både sommer og vinter

Dit barn har brug for fodtøj til både vinter og sommer. Om vinteren er det vigtigt at vælge en vinterstøvle, der holder fødderne varme, men på samme tid også kan klare det slid, vintervejret kan bringe. Derudover er det generelt vigtigt at overveje en slidstærk sko til dit barn, da den skal kunne klare alt, hvad legepladsen udsætter den for. Til sommer er det tid til at finde sandalerne frem, og her er det heller ikke nødvendigt at gå på kompromis med kvaliteten. Hvis du ønsker en børnesandal i høj kvalitet, som er ekstremt god for dit barns fødder, så er Ecco børnesandaler det helt rette valg. De har mange forskellige sandaler, der er gode for dit barns fødder, og Ecco børnesandaler tilbyder kun det bedste for dit barn og dit barns fødder.

Velcrolukning er et hit

Når det skal gå hurtigt med at få skoene på og have fuld fart mod legepladsen, så er sko med velcrolukning det perfekte valg. Det gør det nemmere for dit barn selv at tage skoene på, og de skal ikke bøvle med snørebånd. Dette giver også dig en lille frihed, når der skal tages overtøj på. Derudover har de selv mulighed for at stramme og tilpasse skoen, så den sidder, som de ønsker. Det er også en god løsning for, at dit barn kan bevæge sig frit uden skader, da du undgår, at barnet falder i snørebånd.

Vælg det bedste fodtøj til dit barn

Når du skal købe nyt fodtøj til dit barn, er der nogle ting, der er vigtige at huske på. Skoen skal passe perfekt til dit barns fod, samtidigt med, at der skal være plads til, at foden kan vokse, da børns fødder vokser i ryk. I de første år er det muligt for fødderne at vokse omkring en halv størrelse hver anden måned. Når barnet kommer omkring treårsalderen, er det hver tredje måned foden vokser en halv størrelse. En vigtig tommelfingerregel at huske på er, at der altid skal være 1-1,5 centimeter plads mellem tåspidserne og snuden af skoen. På den måde er der plads til, at dit barns fødder kan få lov til at vokse uden at møde modstand. Derudover er det vigtigt at fodtøjet følger dit barns fødder. På den måde undgår du, at dit barns tæer bliver skæve eller opnår fodlidelser, der kan være varige. Derfor er det ekstremt vigtigt at vælge det rette fodtøj til dit barn, der bestemt ikke sætter begrænsninger for kvalitet.