Sådan vælger du den perfekte dåbsgave

Det er fantastisk, når et nyt barn bliver født. Uanset om det er et barn af familien eller af en ven, er det en helt særlig tid, der byder på mange nye oplevelser. Deriblandt er dåbsfesten, hvor barnet bliver navngivet og fejret. Ved du, hvad du skal give barnet og dets forældre i dåbsgave?

Skal du snart til barnedåb?

Hvis du er inviteret til en barnedåb, betyder det som regel, at man forventer, at du kommer til at være en del af barnets liv. Det er sjovt, når barnet er blevet ældre, og du så kan fortælle dem, hvad du egentlig gav dem på deres dåbsdag. Det kan også være, at det ikke er en direkte dåb, men nærmere en navngivningsfest, men det er de samme slags gaver, der tæller. Du kan finde et stort udvalg af gaver online, hvor det er nemt at finde dåbsgaver til både drenge og piger, så du kan give det, som du har lyst til.

Gaven til barnet nu

Du kan give en dåbsgave, som barnet kan bruge lige nu, imens de stadig er en baby. Det kan være mange forskellige ting, såsom legetøj, sutter og tøj. Dog skal du huske på, at de nye forældre formentlig har fået rigtig mange babyting, så det kan være, at du skal være kreativ med dit valg. Der findes et hav af praktiske babyting, som du kan give dem, og der findes også en masse sjove ting, som kan underholde barnet. Der er mange muligheder, så det gælder bare om at lede og vælge.

dåbsgaver

Gaven til barnet i fremtiden

Du kan også give en dåbsgave, som barnet kan bruge senere i livet. Her kan mulighederne også føles uendelige. Du kan for eksempel give barnet nogle fine smykker, som de kan bruge, når de er blevet ældre. På den måde kan de mindes dig, deres dåb og deres barndom, når de er vokset mere op. Du bestemmer selv hvor langt ude i fremtiden, at gaven skal kunne bruges. Det kan også være fint med tøj, de kan bruge om et halvt års tid, for babyer vokser meget hurtigt, og det er ikke sikkert, at forældrene har tøj klar til den tid endnu.

Gaven til forældrene

Sidst, men ikke mindst, så er der den dåbsgave til barnet, som i virkeligheden er til forældrene. Det kan være ting såsom penge, tallerkensæt og transporttasker til alt babyudstyret. Barnet kan trods alt ikke huske deres dåb, når de bliver ældre, men deres forældre vil garanteret kunne huske, at du har givet dem en hjælpende hånd i en ny tid i deres liv. Den slags ting vil jo også gøre noget godt for barnet, så alting går op i en højere enhed.

Den bedste gave

Der findes mange forskellige dåbsgaver, så det gælder bare om at lægge hovedet i blød og overveje, hvad der ville være den bedste gave. Du kan også altid snakke med forældrene om, hvad der ønskes, hvis du fortsat er i tvivl. Der er trods alt meget at vælge imellem!