Den firbenede bedste ven

Hvis I har overvejet et nyt pelset familiemedlem og endelig er klar til at få en hund er der nogle ting I bør vide. En hund kræver udstyr, pleje og kærlighed. Derudover skal den aktiveres 

dagligt med gåture, leg og eventuelt træning. Læs mere her om tips og tricks samt om nødvendigt udstyr til din hund.

Det basale udstyr

Når du køber en hund, er der naturligvis nogle helt basale ting, du bliver nødt til at anskaffe dig. Hunden skal kunne gå ture og har derfor brug for et halsbånd med hundetegn samt en hundesele eller hundesnor. Derudover vil de fleste have behov for at kunne transportere sin hund af og til. Her har du brug for en sikker løsning, så din hund kan transporteres i bil uden risiko for farlige situationer. Derfor er det på sin plads at købe et hundebur så dit kæledyr kan være sikkert, når I er på farten. På stedet, hvor din hund skal sove og bo, er det nødvendigt med en hundekurv samt en drikke- og madskål. Til dette skal der selvfølgelig også købes foder, der passer til hundens race og alder.

hund

Træning, leg og aktivering

Alle hunde har brug for at blive aktiveret og at blive beskæftiget eller have udstyr til at beskæftige sig selv i løbet af dagen, når du ikke er hjemme. Hunde har brug for daglig motion ved gåture, men det er naturligvis afhængigt af hundens aktivitetsniveau, hvor meget motion den kræver. Nogle hunde er utroligt legesyge og er meget glad for at have forskelligt legetøj de kan beskæftige sig med. Her kan du finde utroligt meget forskelligt legetøj – det er kun fantasien der sætter grænser. Andre hunde har brug for at blive stimuleret på andre måder ved eksempelvis hundetræning. Til hundetræning medfølger også, at du kan få brug for noget forskelligt udstyr såsom en hundefløjte, klikkere, dummys og meget andet. Til hundetræning er det altid en god idé at have et stort lager af godbidder ved hånden.

Pelspleje hos din hund

Det er forskelligt, hvor meget pelspleje der er hos din hund afhængigt af racen. Ligegyldigt hvad vil din hund altid få brug for et bad i ny og næ, og her er det nødvendigt med en speciel hundeshampoo og hundebalsam. Derudover er kamme, børster og sakse vigtige for at kunne holde din hunds pels sund. Til din pleje af hundens kløer er en neglesaks nødvendig. Loppe- og flåtmidler er desuden nødvendige for hunde, der har lov at bevæge sig i naturen – især i skov og højt græs, hvor risikoen for flåter er størst.

Til kolde vintre og varme somre

Hunde har ikke muligheden for at klæde sig på efter vejret, ligesom mennesker har. Derfor kan det for visse små hunde, med kort pels især, være nødvendigt at købe en eller anden form for beklædning, så vintermånederne ikke bliver for kolde. Omvendt kan sommermånederne være varme og meget hårde for hunde med meget pels at komme igennem. Her findes der hundepools og andet køleudstyr, der kan holde temperaturen lidt nede.