Sådan skaber I mere flow fra huset til haven med en dobbelt terrassedør

Har du lige købt et håndværkertilbud eller har du et hus, rækkehus eller sommerhus der trænger til fornyelse og renovation, og har huset en dejlig have med interesse, kan det være at i overvejer at få installeret en skøn dobbelt terrassedør. Måske har i allerede en havedør i forvejen, der åbner ud til haven, eller også har i en drøm om at få en ny udgang til haven via en smuk terrasse dør. Det kan være at i er startet med at bo i huset som et par, men nu har fået børn, og ønsker at børnene kan rende frit ud og ind af huset og bruge haven mere frit i hverdagen. I denne artikel ser vi nærmere på hvilke fordele der kan være, ved at få installeret en dobbelt terrasse dør ud til haven i jeres hus.

Vælg antal glasfelter

En dobbelt terrassedør kan I få med mange forskellige kombinationer af glasfelter, herunder for eksempel med en fyldning og et glasfelt eller med to glasfelter i hver dør. Det er op til jer hvad I synes bedst om og efter jeres smag skal I vælge lige præcis den dobbelte terrasse dør, som er smukkest for jer. Der er mange muligheder, når det handler om hvordan glasfelterne i hver dør skal være placeret og hvor mange glasfelter, der skal være i hver dør. Der er f.eks. to gange 5 glasfelter i hver dør, og det kommer til at ligne det, som man kalder for småsprossede vinduer. 

Råd og vejledning 

I kan være sikre på, at I får gode råd og vejledning hos vinduesgrossisten, når I skal have installeret og valgt jeres nye dobbelte terrasse dør ud til haven. I kan også vælge hvilken træsort, I skal have, og der er andre valg som de kan guide jer igennem undervejs i processen. Det er derfor vigtigt, at I både måler jeres dør parti op og ved lige præcis hvad i ønsker jer i forhold til glasfelter i dørene. Når i vælger antallet af glasfelter, skal i også tænke på, hvor ofte I gerne vil pudse vinduerne. Hvis I er en travl familie der ikke har så meget tid til at pudse vinduer, er det vigtigt at I vælger en terrasse dør med få og store felter. Dermed er det nemmere at pudse de store glasfelter frem for mange små glasfelter. I vil helt sikkert blive glade for jeres nye terrasse dør, uanset hvilken type I vælger. Det er mest et spørgsmål om smag, og om hvor meget I har tid til at rengøre dem i dagligdagen.

Bedre opsyn med børnene

Det er smart at have en terrasse dør med glasfelter i gulvplan, fordi I dermed kan holde øje med jeres børn, der leger i haven. Det giver et helt andet udsyn fra gulvhøjde, at I har denne type af dør med glasparti. Derudover giver glasset i gulvhøjde en anden og mere flydende overgang mellem ude og inde, hvilket gør, at I får nemmere ved at have aktiviteter løbende udenfor og indenfor, fx. spise aftensmad på terrassen.