Efterår er lig med havearbejde

Efteråret er officielt indtruffet, og for mange danskere er det ensbetydende med havearbejde. Nu er havens planter ikke længere i udbrud, æbletræets æbler kan plukkes, og der er mulighed for nye tilføjelser. Hvis du er en af de mange danskere, der har planer om at bruge dele af efteråret på havearbejde, bør du dog overveje, hvorvidt det også er tid til en ny hæk.  

Plant hæk i efteråret 

Hækken er trods alt en essentiel del af mange haver, og så er efteråret et af de bedste tidspunkter at plante hæk. Det er hækken, der danner rammen for hele haven, komplimenterer den og holder snagende blikke ude. En hæk tjener med andre ord både en praktisk og æstetisk rolle til perfektion. 

Har du endnu ikke fået en hæk i haven, er dette efterår derfor det oplagte tidspunkt at få plantet en. Plantning af hæk kan dog godt vise sig at være en noget omstændig sag. Først og fremmest skal du selvfølgelig vælge, hvilken hæk du gerne vil have plantet.  

Vælg en hæk 

Hvilken type hæk passer bedst til dig og din have? Det kunne selvfølgelig være den klassiske ligusterhæk, men på det seneste er bøgehækken i alle sine afskygninger også blevet meget populær. Du kan også gå endnu mere alternativt til værks og vælge en høj hæk, en ekstra tæt hæk eller bare en hæk med usædvanligt smukke blomster. Netop hækkens alsidighed er en af dens helt store styrker.  

Når først du har valgt typen af hæk, kan den egentlige plantning af hæk også begynde. Da vil du dog også for alvor opdage, hvor omstændigt et stykke arbejde, det kan være. Det kan derfor sagtens betale sig at lade de professionelle stå for plantning af hæk, mens du bruger efterårsvejret på andet og sjovere havearbejde. I sidste ende vil du stadig have en flot hæk i haven på præcis den måde, du ønsker den. Der er bare andre, der har stået for den egentlige plantning af hæk. 

Nemmere og billigere 

Særligt med de mange nye muligheder for at udlicitere havearbejde såsom plantning af hæk online, er det desuden blevet både nemmere og billigere end nogensinde før. Det vil altså sige, at du med ganske få klik kan få andre til at stå for plantning af hæk i din have. De vil sågar imødekomme ganske minutiøse ønsker såsom tidspunkt, eventuel siveslange og hvad der skal gøres med den overskydende jord. På den måde er det næsten som om du selv har udført arbejdet. 

Den mest bemærkelsesværdige forskel er faktisk, at det nok bliver gjort både hurtigere og bedre, end hvad du kunne gøre. Det er nemlig den skinbarlige sandhed, at et hold professionelle nok er bedre til plantning af hæk, end du er. Derfor er resultatet ikke bare nemmere, det er også bedre, end hvis du selv havde gjort det. Hvis du leder efter en god grund til at lade de professionelle gøre det, behøver du altså ikke at lede længere.