NATBORDSIDÉER OG INDRETNINGSTIPS DU SKAL KENDE TILGod indretning af dit natbord sker ikke af sig selv. Der ligger generelt nogle velovervejede ideer, lidt planlægning og en masse inspiration bag. Dit natbord kan være meget mere end blot et sted at hvile din telefon, vækkeur eller en bunke ulæste bøger.

Lad der være lys

Medmindre du har hængende lamper over dit natbord, eller væglamper i nærheden af din seng, så er en sengelampe på dit natbord en god og funktionel ide. Det kan samtidigt også være en nem måde at tilføje noget flot design til dit natbord. Led efter en lampe der passer til din indretningsstil og som heller ikke fylder for meget på dit bord. Når du indretter dit natbord, skal du placere din lampe før alt andet, og placere resten af ​​dine genstande omkring den, så den vil fungere som dit fokuspunkt.

Flotte blomster

Ligegyldigt om det kun er én blomst eller om det er en hel buket, så giver friske blomster et flot organisk præg til natbordet, samt en fantastisk farveindsprøjtning. Hvis du ønsker en mere permanent løsning, så kan du eksempelvis tilføje en orkidé eller en bregne.

Tilføj noget kunst

Med blot et par indretningstricks kan dit lille natbord øjeblikkeligt forvandles til et perfekt indrettet omdrejningspunkt, der afspejler din designæstetik. Tilføj nogle små stykker kunst der kan læne sig op af væggen, og se en stor forvandling.

Dekorative genstande
Tilføj et personligt præg på dit natbord ved at dekorere det med genstande fra ferier, eller genstande du har samlet over årene. Men husk at ”less is more”, så undgå at rode med alt for mange forskellige dekorationer på dit natbord.

Farvekoordiner

Et vigtigt tip til et godt natbord er at skabe sammenhæng med resten af ​​soveværelset. Koordiner alle dine viste genstande på dit natbord med hovedfarven i dit soveværelses indretning og sengetøj. En kontinuerlig farvepalet er nøglen, når du dekorerer dit natbord, men du kan stadig have det sjovt med at tilføje en overraskende farve her og der med en nipsting eller med det tidligere nævnte blomsterarrangement.

Bøger

Hvis du altid har en bog eller to liggende på dit natbord, hvorfor så ikke bruge dem som omdrejningspunktet på bordet? Stabel eventuelt et par coffee table books og brug dem til at skabe højde og interesse for dit bord. Du kan selvfølgelig også stable de bøger du er i gang med at læse.

Skab lidt diversifikation

Dine natborde behøver ikke at matche hinanden. Så længe begge borde har omtrent samme højde og har ens æstetik og finish, vil de komplimentere hinanden. Sørg dog for at holde lamperne ens, og tilføj ens indretning til begge natborde. Du kan eksempelvis tilføje et væghængt natbord til den ene side. Se en lang række væghængte natborde her.

Balance

Endelig handler fantastisk natbordsindretning om balance. Balance af højde, farve, tekstur og form. Stil dig et stykke tilbage fra dit natbord og se om der mangler noget, eller om det trænger til lidt ændringer og finpudsninger. Husk mottoet er ”less is more” når det kommer til et natbord. Nogle gange er de smukkeste natborde enkle og sparsomme med kun få omhyggeligt valgte genstande til fremvisning.

Nu kender du en række natbordsidéer og indretningstips til at skabe et smukt og hyggeligt natbord. Tøv ikke med at bruge dem når du skal indrette dit næste natbord.