Gør din dag bedre – få en god natsøvn

Alle kender det med at have en stressende hverdag. Der er mange ting der skal gøres, arbejde, skole, handle ind, og så meget mere. Når man så også får en dårlig natsøvn, bliver hverdagen ikke nemmere. Det kan være svært at finde motivation, man kan have smerter. Derfor er det vigtigt at man får en god søvn. Det kan blive nemmere for dig at sove godt, hvis du har den helt rigtige seng, som støtter din krop om natten, og sørger for at du ligger komfortabelt. Brug derfor mere tid på at undersøge forskellige senge typer, og find den der passer bedst til dig. 

Hvorfor er det vigtigt at få en god søvn? 

Hvis kroppen ikke for den søvn den har brug for kan den reagere negativt, og du har det derfor nemmere ved at få en dårlig dag. Når du ikke for nok søvn kan du være til fare for andre, hvis du er i trafikken. Derudover hvis du ikke får nok søvn, kan det også påvirke dit humør og reaktionsevne, grundet at signalstofferne i din hjerne svækkes. Derudover kan mangel på søvn også være med til at forværre evne til at tænke klart, lære nye ting, og tage rationelle og ansvarlige beslutninger. Mangel på søvn kan faktisk også være med til at nedbryde dit immunforsvar, og derfor øge dine chancer for livsfarlige sygdomme. Der er mange grunde til at søvn er vigtigt, og søvn har en stor indflydelse på din hverdag. Så for at få den bedste, og mest komfortable søvn, bør du kigge nærmere på senge, som giver kroppen den støtte du har brug for.  

Find den helt perfekte seng 

Når du kigger på senge er der flere ting du skal være opmærksom på. Mange tænker over looket på sengen, hvilken stil den skal være, for at den passer ind i ens hjem. Dette er også en god ting at tænke over, men det er måske ikke det vigtigste. Det vigtigste når det kommer til senge, er at give kroppen muligheden for at få en god natsøvn, så du kan vågne op frisk. Klar til en helt ny dag. 

Når det kommer til senge skal du være opmærksom på madrassen, da den har stor betydning for hvordan din søvn kommer til at være. Hvis madrassen er for blød, eller for hård, kan du komme til at opleve smerte, hvilket negativt påvirker din hverdag. Du skal derfor finde den madras der støtter din krop, så du kan sove, uden bekymring for smerter. For at finde den perfekt madras er du nødt til at af prøve den. Hvis du ligger på ryggen og dine hæle og numse synker ned i madrassen, så er den for blød. Derudover skal du være opmærksom på om din lænd bliver støttet. Når du ligger på ryggen på madrassen, skal du kunne presse hånden ind under lænden, med lidt modstand. Hvis du kan dette, så har madrassen den rigtige støtte til din lænd. Læg dig derefter på siden, her skal dine hofter og skuldre synke ned i madrassen, da dette sørger for at din røgsøjle ikke buer mens du sover.