Sådan får dit barn en god skolestart


Der er mange børn, der er fyldte med forventning til den tid, hvor de skal starte i skole. Det er spændende, og der er ikke noget, der føles mere stort, end når det er tid til at tage skoletasken på ryggen og begynde i skole sammen med alle de ’store børn’.

Dog er der også børn, der frygter skoletiden. Det er angsten for noget nyt og noget, som man måske ikke kan finde ud af, hvad hvis man ikke får nogle venner eller ikke er god til det? Den frygt kan du som forælder imødekomme, før skoletiden oprinder.

Tag barnet med i processen

For dig handler det blot om at sørge for at gøre tiden op til skolestart fyldt med spænding og hygge, således barnet får en fornemmelse af, at det er en god tid, det går i møde. Det er noget, der for eksempel kan ske gennem alle de ting, der skal indkøbes til skoletiden lige fra en god skoletaske, der kan rumme alt fra madpakke til skolebøger til det penalhus, der kan opbevares alverdens sjove ting og sager i.

Og i stedet for blot at tage over på denne proces, bør du som forælder inddrage dit barn og sørge for, at det er medbestemmende.

Søde penalhuse til børn

Særligt når det er et penalhus, I skal finde, bør I tage et kig online. Her er der nemlig et rigt udvalg af søde penalhuse til børn, og derfor er der helt sikkert også et, dit barn kan bruge, og som vil kunne vises stolt frem i klassen. Tag for eksempel et kig på et penalhus med et motiv af søde heste på farverige baggrunde eller måske en farlig dinosaur. Eller hvad med en sjov kat med briller eller en racerbil, der kører så hurtigt, at der kommer ild i dækkene?

Uanset hvad, så er der helt sikkert et penalhus, som dit barn vil falde for.

Vælg et penalhus, hvor alt kan sættes fast

Og et penalhus er vigtigt for skolestarten.

Her er der nemlig tale om en spændende lille taske, der kan rumme alle de ting, som skoletiden fordrer. Det er noget, der gør sig gældende lige fra blyanter og viskelæder til lineal og farveblyanter, og alt kan organiseres og pusles om, således penalhuset kommer til at stemme overnes med det enkelte barn. De mange små rum, remme og muligheder for at folde ud er også interessante.

Det er praktisk for barn og forældre

Og så er det praktisk med et penalhus, der kan foldes ud, og hvor alle ting sidder fast, idet barnet således ved, hvis der er noget, der mangler eller er blevet væk i klassen. Derudover er det let at holde styr på og få lagt tingene på plads, netop fordi det er tydeligt, hvor alt hører til, og hvis der mangler noget.

Det er også praktisk for dig som forælder, idet du så også kan holde øje med, om det er tid til en udskiftning af nogle ting.