Sådan finder du den perfekte motionscykel

Det er blevet yderst populært at anrette sit eget lille træningscenter i hjemmet. Det passer bare ekstra godt ind i den travle hverdag, hvor mange aftaler, job og ærinder skal planlægges. Mange danskere finder det svært at nå ud af døren flere gange om ugen for at komme i træningscenter. Det kræver egentlig ikke ret meget træningsudstyr, for at man kan komme i form der hjemme og træne mens stegen er i ovnen, eller hvornår det lige passer ind. Motionscyklen er en af de mest populære træningsmaskiner. Se eksempelvis nærmere på en Kettler motionscykel, der er yderst populær.

Motionscyklen er den perfekte træningsmaskine til at komme i form i hjemmet

En motionscykel er formidabel til at komme i form med. Den får pulsen op og træner hele hjerte – kar systemet. Har du overvejet en motionscykel, har du måske lagt mærke til, at der er stor forskel på de forskellige motionscykler, og ikke mindst priserne på dem. Når du skal ud og anskaffe dig en, er det derfor en god idé at afstemme dine behov og forventninger. Der er ingen grund til at tilkøbe dig en masse ekstra funktioner, du ikke kommer til at bruge. Omvendt er det ærgerligt at købe en for billig cykel, der ikke fungerer tilfredsstillende.

Her er nogle af de faktorer, du bør overveje, når du køber en motionscykel:

 • Størrelsen på træningscyklen
 • Forudindstillede programmer
 • Kalorieforbrug og pulsmåler
 • Måling af fedtprocent og BMI
 • Distancemåler
 • Justeringsmuligheder
 • Ekstrafunktioner
 • Max vægt
 • Antal modstandsniveauer

Stor, stationær eller sammenklaplig motionscykel

Har du et separat værelse som træningsrum, er det ikke sikkert, at størrelsen betyder noget for dig. Har du derimod motionscyklen stående i stuen, kan det være praktisk at kunne gemme den lidt af vejen. Der findes modeller, der kan klappes sammen, så de ikke fylder helt så meget.

Forskellige forudindstillede træningsprogrammer

Ønsker du variation i træningen, kan det være en fordel at købe en maskine med forudindstillede træningsprogrammer. Herved vil modstanden variere under cyklingen.

Display med mange smarte funktioner

Det er meget praktisk at kunne følge med i kroppens reaktion på træningen. Dette kan naturligvis sagtens spares væk, hvis det ikke interesserer dig. Vil du gerne kunne følge med i effekten af din træning, og finder du dette motiverende, vil det være en oplagt mulighed at vælge en cykel med måling af eksempelvis kalorieforbrug, fedtprocent, BMI, pulsmåler samt distancemåler.

Tilpasningsmuligheder for optimal komfort

For at opnå mest muligt komfort under træningen, er det en fordel at vælge en motionscykel, der kan justeres. Dette kan både omfatte sadel, styr og pedaler.

Smarte ekstrafunktioner

Nogle motionscykler er udstyret med en række smarte ekstrafunktioner. Det kan eksempelvis indebære:

 • Bluetooth til tilkobling af smartphone
 • Indbyggede højtalere

Træningscyklens max vægt

Vær opmærksom på, at der er en vægtgrænse på maskinerne. Nogle er nede på 100 kg, hvorimod andre hedder op til 200 kg.

Antallet af modstandsniveauer

Antallet af modstandsniveauer er meget relevant i forhold til træningen. Desto flere modstandsniveauer cyklen har, desto mere glidende overgang har du mellem niveauerne. Nogle træningscykler har under 0 modstandsniveauer, hvorimod andre har op til 32 eller flere.