Sådan vælger du møbler bæredygtigt

Tænker du også på miljøet og på hvordan du kan være med til at skåne kloden i fremtiden? Det er du ikke den eneste, der tænker ofte på. Det kan dog være meget svært at navigere i den jungle, som er at leve bæredygtigt i hverdagen. Her guider vi derfor til, hvordan du kan vælge dine møbler med stor omhu, så du kan leve mere i pagt med klodens velbefindende. Læs med her og bliv meget klogere på, hvordan du kan være med til at gøre en lille forskel i hverdagen, der vil gavne hele kloden på længere sigt.

Spisebordssæt af flot egetræ 

Hvordan skal du vælge nogle møbler og træ, som du er sikker på, ikke er blevet til på baggrund af storfældning af mange træer og ude pinsel at hele skovområder? Det ved du kun, hvis du går efter det, der kaldes for FSC certificering. Denne certificering står for, at du kan være sikker på, at producenten er meget opmærksom på, hvor træet til møblet kommer fra og heriblandt dette spisebordssæt fra https://hofstrawagner.dk/collections/spisebordssaet 

NFSC certificering handler også om, at du er sikker på, at producenten og møbelforhandlerne har styr på, at træet kommer fra en skov, hvor der løbende bliver plantet nye træer, så skoven ikke bliver udpint og visse træsorter uddør på grund af for ekstrem skovning. 

Hav god samvittighed med FSC certificeringen

Når du dermed køber et flot spisebordssæt med et plankebord af egetræ og tilhørende ergonomisk behagelige stole, kan du være sikker på, at dette spisebordsæt er FSC certificeret. Hermed kan du købe egetræsplankebordet med god samvittighed, når det gælder klimaet og bæredygtighed. Et sådant spisebordsæt er rart at have for hele familien. I kan både bruge det i køkkenet, når ungerne skal Lave lektier, og du og din partner skal sidde og arbejde ved computeren. Ikke så flot spisebordsæt med egetræs bor og tilhørende stole, er også ideelt at bruge til jeres middagsselskaber. Her kan i dække et flot bord, der er i naturens tegn. 

Dæk for eksempel bordet med flotte blomster fra haven og læg en lille pind ved servietten som illustrerer, at du er meget glad for naturen og for din have.

Saml hele familien 

Her kan du servere lækker sommermad med for eksempel nye danske kartofler og en lækker melonsalat med feta i tern. I kan også grille i haven og stege lækre bøffer eller kylling eller gå den vegetariske eller veganske vej. Det er altid jer, der bestemmer, hvordan jeres livsstil skal se ud og med et så flot spisebordssæt af egetræ og tilhørende stole kan I være sikre på, at I vil være tilfredse med jeres møbler, fordi at det er bæredygtigt og ikke slider unødvendigt på kloden. Et egetræsbord holder også i mange, mange år og dermed skåner I også både pengepungen og miljøet, fordi I ikke køber nye møbler jævnligt, men i stedet bevarer det, I har. Giv blot egetræet noget dejligt olie i ny og næ, så det holder sig flot og skinnende og kan holde til middagsselskaber, lektieskrivning og arbejdsprocedurerne. Det er det hele værd med et flot spisebordssæt.